Een terrarium. Of vivarium, paludarium, riparium, ... Noem maar op. Zolang er achter het glas maar een stukje natuur ontluikt waarin onze reptielen en amfibieën zich als een vis in het water voelen. In wezen geldt hier dezelfde regel als in de aquaristiek: we bouwen een (quasi) zelfonderhoudend ecosysteem waarin gedacht wordt aan alle facetten die de levenscirkel vormen. In de praktijk spreken we dan vooral over een bio-actieve setting. Makkelijk, efficiënt én tof. Want het bespaart niet enkel in onderhoud, maar je krijgt als bonus wat extra beweging te bewonderen.

Belangrijk is dat er steeds gekeken wordt naar de leefomgeving (en de hieraan verbonden parameters) die de bewoners in optimale conditie houden. Zo zullen gifkikkers het eerder moeilijk krijgen in een woestijnopstelling -laat ons dit vooral zéér licht uitdrukken- en zal een baardagaam weinig hebben aan een paludarium dat voor 3/4de bestaat uit water. En nee, dat ligt niet enkel aan wat watervrees.. :)

Het spreekt dus voor zich dat we bij jouw project telkens zullen vertrekken vanuit het dier dat je wilt gaan houden, óf we matchen een dier aan de inrichting die je voorkeur geniet. Weet je zelf niet goed wat de mogelijkheden zijn? Voel je dan vooral níet in de steek gelaten en neem even contact op (dat kan hier), zodat we samen kunnen bekijken welke setting past in jouw ruimte, budget, tijdsplanning, ... . Je bent meer dan welkom!